OVER ONS

Over Van Wonderen Transport

Het transportbloed vloeit al jarenlang door het bloed van de familie van Wonderen. In de jaren 50 is Dirk van Wonderen begonnen met transport van vee en fourage in de Beemster. Dirk was heel vooruitstrevend en had dan ook de eerste RMO (rijdende melk ontvangst) tankwagen van Noord-Holland. In de jaren 60 kwam de industriële ontwikkeling in de transport opgang. Toen startte het rijden voor Raak frisdrankfabriek. In 1979 betekende dit de start voor Dick van Wonderen een eigen transportbedrijf. Als middelste van 7 kinderen startte hij toentertijd samen met zijn zwager, Aad, in Vleuten. Doordat de Raakfabriek verhuisde van Koog aan de Zaan naar Utrecht namen Dick en Aad een gedeelte van dit frisdrankvervoer op zich.

In 1987 startte Dick zelfstandig zijn transportbedrijf in Zijderveld met 4 auto’s. Toen kreeg ook de vrouw van Dick, Karin van Wonderen een rol in het bedrijf. Zij zorgde voor de planning en dat er continue gereden kon worden. Als een gouden koppel zette zij samen de schouders eronder en zorgde ervoor dat het bedrijf ging lopen én bleef lopen. Binnen 5 jaar groeide het bedrijf van 4 auto’s naar 10 auto’s. Door de weeks zat Dick op de vrachtwagen en op zaterdags lag hij eronder voor onderhoud en reparatie. Dag of nacht, met tropische temperaturen of in de vrieskou, Dick ging door.

Enorm veel doorzettingsvermogen en energie is er in Van Wonderen Transport B.V. gestoken. Gelukkig heeft dat uiteindelijk ook zeker zijn vruchten afgeworpen.

In 1993 Verhuisde het bedrijf naar de industrieweg in Beesd. Een mooie locatie, dichtbij de snelweg, een eigen pand met kantoorruimte, een garage en een groot terrein voor meerdere wagens. Want groei van Van Wonderen Transport B.V. was nog steeds het doel.

Door de aderen van zijn oudste zoon, Roy van Wonderen, vloeide het transportbloed verder. Al van kleins af aan was dit merkbaar. Alles wat wielen heeft vond hij fantastisch en als de mogelijkheid zich voor deed, was hij dan ook op het bedrijf te vinden. Met schoolvakanties strikte Roy wel een chauffeur om hem een dagje mee te nemen met de vrachtwagen. Hij groeide er mee op, maar wilde ook echt niets liever. Met die passie trad hij in de voetsporen van zijn vader.

Roy van Wonderen heeft sinds 2009 bij Van Wonderen Transport B.V. gereden. Roy ontdekte al snel dat hij gegrepen was door het transportvirus. Plannend, pratend met klanten en zich overal mee bemoeiend kon het niet anders dan dat hij de nieuwe directeur van Van Wonderen Transport B.V. zou worden. Tussen het rijden door haalde Roy zijn vakdiploma’s, zodat een overname mogelijk werd.

Sinds 2019 is het Roy van Wonderen gelukt om trotse eigenaar van Van Wonderen Transport B.V. te worden. Een jonge ondernemer, ervaren chauffeur en iemand die altijd met dezelfde passie en energie zijn werk uitoefent. Voor velen bewonderingswaardig, voor hem zijn leven. ‘Born to lose, live to win!’

0+
Jaar Ervaring
0
Vrachtwagens
0+
Transporten
0
Volgers